Skal man tage medicin mod epilepsi?

Nogle personer med funktionelle anfald er eller har været i behandling med medicin mod epilepsi. De fleste personer med funktionelle anfald har dog aldrig haft epilepsi og har derfor ikke brug for at tage medicin mod epilepsi. Det er meget vigtigt at man kun får præcist den medicin man har brug for. 

 

Nogle undersøgelser har vist, at medicin mod epilepsi kan forværre funktionelle anfald. Hvis man har funktionelle anfald og tager medicin mod epilepsi, så er det vigtigt, at man taler med sin læge om sin medicin. Hvis det vurderes, at man skal stoppe med at tage medicinen, så skal det foregå i samarbejde med en læge. Det skal helst være en gradvis udtrapning af medicinen. Man må ikke bare stoppe fra den ene dag til den anden, da det kan give abstinenser.

 

I nogle tilfælde kan lægen eller neurologen vurdere, at man bør fortsætte med at tage medicin mod epilepsi selvom man har funktionelle anfald. Dette kan skyldes, at nogle former for medicin mod epilepsi har en stabiliserende effekt på humøret. Hvis lægen vurderer at man kan have gavn af dette, så vil de fortælle en om det.